Trimmauskeskus Diva - koirien hyvinvoinnin puolesta

Trimmauskeskus Diva - 29.12.2011

Yrittäjät Tarja Kallström ja Salla Honkanen.

Koirien hyvinvointiin keskittyvä Trimmauskeskus Diva avattiin marraskuussa Paasikivenkatu nelosen sisäpihalle. Yritystä pyörittää Salla Honkanen ja Tarja Kallström. Kumpikin osapuoli on tehnyt trimmaustöitä jo useita vuosia.

Salla on paljasjalkainen lahtelainen. Salla opettaa Koulutuskeskus Salpauksessa koirien trimmausta. Hän käy myös välillä opettamassa Helsingissä. Sallalla on tällä hetkellä Jenkkicockereita, kaksi Irlanninvesispanielia ja villakoira. Maailmalla hänellä on niin sijoituskoiria kuin osaomistuskoiria.

- Koiria olen trimmannut koko ikäni. Firmaa olen pyörittänyt viisi vuotta. Aloitin yrittäjänä Black Bullissa. Jossain vaiheessa kouluttaminen tuli mukaan, Salla kertoo.

Tarja on kotoisin Kotkasta. Asuttuaan Helsingissä yli 11 vuotta, hän muutti viime kesänä Lahteen. Tarja on ollut koko ikänsä koiraharrastaja. Hänellä on kotonaan Vehnäterrierejä ja Portugalin Vesikoiria. Hän tutustui Sallaan Koulutuskeskus Salpauksen trimmauskurssilla.

- Olen kasvattanut Vehnäterriereitä yli 20 vuotta. Olen myös kouluttanut sen puitteissa uusia koirien omistajia turkinhoitoon ja trimmaukseen. Olen toiminut aktiivisesti agilitykouluttajana ja harrastajana, mutta nyt siihen ei vain tahdo löytyä enää aikaa, Tarja mainitsee.

Sallan ja Tarjan tutustuessaan toisiinsa he päättivät yhdistää voimansa ja perustaa yhden ison trimmauspalvelukeskuksen. Kumpikin toimii yksityisyrittäjänä Trimmauskeskus Divassa.

- Aikataulut voidaan sopia niin, että voidaan tehdä iltaisin pitempään töitä ja tarvittaessa myös viikonloppuisin. Hoidamme yhdessä hankalat koirat. Kun meitä on kaksi, niin pystytään paremmin palvelemaan asiakkaita.

Trimmauskeskus Divassa on myynnissä Belcando -merkkistä ruokaa. Trimmaukseen liittyen valikoimasta löytyy myös shampoot, harjat ja kammat. Lisäksi Trimmauskeskus Divassa käy koirahieroja kaksi kertaa kuukaudessa.

- Meiltä löytyy useita palveluita, kuten pesupalvelut, kynsienleikkuupalvelut, korvakarvojen nyppimiset, takkujen poistot sekä alasajot. Trimmauspalvelu on päällimmäinen palvelu. Ruuan ja shampoon myynti on lähinnä lisäpalvelua. Tarkoitus on palvella asiakas aina alusta loppuun, Salla kertoo palveluista.


Puhtaus on puoli ruokaa

Lahdessa halutaan enemmän koirien perushoitoa kuin lisäpalveluita. Sallan mielestä lahtelaiset hoitavat kuitenkin koiransa päivä päivältä paremmin.

- Pääpohja koirien trimmaamisessa on puhtaasti niiden turkin ja terveyden hoito. Koirat eivät voi hyvin, jos niitä ei trimmata. Siistin ja puhtaan koiran kanssa on paljon miellyttävämpää elää kuin takkuisen ja likaisen, sille itselleen haisevan koiran kanssa, Salla pohtii.

- Siihen me tavallaan yritetään opettaa omistajia, että hoidetaan koiria. Se on koirien hyvinvointia, Tarja lisää.

Trimmauskeskus Divassa ruuan ja hoitotarvikkeiden käytön opastaminen kuuluu palveluun. Salla on opettanut monta asiakasta pesemään koiransa oikein.

- Meillä asiakas saa jäädä katsomaan tarvittaessa, mitä täällä tapahtuu. Mielellään neuvomme trimmauksen aikana. Monelle koiranomistajalle käydään myös koiran pesu läpi. Hyvin kotona hoidettu koira on meidänkin etu.

Salla tykkää opettaa uusia trimmaajia työhön. Tällä hetkellä heillä on työharjoittelussa Sanna, joka on perustamassa omaa trimmauskeskusta Riihimäelle. Tietotaidon jakaminen on Sallan mielestä hyvä asia.

- Tämä on sellainen ala, että ei työt tekemällä lopu. Trimmaaminen on rankkaa, fyysistä työtä. Täytyy osata lukea sitä pöydällä olevaa koiraa, eli koiran käsittelytaito ei tule ihan tosta vaan, Salla kertoo.

Salla tykkää Lahdesta kaupunkina. Kehitettävää hänen mielestään olisi kaupungin viihtyvyyden lisäämisessä.

- Lahtelaiset ovat ihan mukavia ihmisiä, kun on itse asunut tuolla Itä-Suomessa. Minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia Lahdesta. Täällä on hyvät kaupat, sekä ulkoilu-, harraste- ja kulttuurimahdollisuudet, Tarja toteaa.


www.trimmauskeskusdiva.fi
Trimmauskeskus Diva @ LahtiKaupat